Instalatii Xenon

Instalatii Xenon

Becul xenon este un bec cu microdescarcare continand gaze nobile si xenon. Becul nu are filament, lumina este data de arcul electric dintre cei doi electrozi creat intr-o capsula de sticla plina cu gaze nobile, cu ajutorul unui transformator de inalta tensiune pentru doi electrozi.
Intre cei doi electrozi, emite lumina. De aici si numele sistemului – High Intensity Discharge (H.I.D.) adica descarcare de mare intensitate.
Pentru aprinderea arcului, este nevoie de o tensiune de circa 23.000 V asigurata de o unitate electronica proiectata special in acest scop, iar pentru pastrarea stabilitatii arcului, este suficienta o tensiune altemativa de 80 V – 400 Hz.
Becul xenon dispune de protectie UV, radierea acesteia nu dauneaza amalgamului lampii. Becul xenon, in timpul functionarii, produce o temperatura mult scazuta fata de becurile clasice de halogen.

Lumina Xenon este mai apropiata de lumina solara decat lumina halogenului, este mai bine sesizata de ochiul uman, temperatura coloristica este mai contrastata, oferind o imagine mai clara si efectul de stres este mai redus pentru ochiul uman. Pe timp de noapte, este mult mai relaxant pentru ochi sa conduceti la lumina lampii xenon. (6000 k este lumina cea mai apropiata de lumina zilei).
Lumina xenon se diferentiaza si de iluminarea publica. Lampa xenon nu numai ca ilumineaza pe o distanta mai mare, dar si reflexia laterala este mult mai mare decat cea a becurilor halogene.

Căutare avansată

Bazat pe OpenCart___Tradus de 4Opencart.net
BHP Tuning © 2018